• Glutengeahttes polarláibbit

  Glutengeahttes polarláibbit / Glutenfrie polarbrød

  Dát leat áibbas buorit mánáide ja earáide geat eai liiko nu suvra láibbiid. Disse polarbrødene kan spises av den kresne.

  Ingredienser / Ávdnasat

   

  200 g glutenfrie havregryn / Hávvarrievnnat

  250 gram bokhvetemel eller jyttemel

  1 ts mineralsalt / Sáltti

  10 gram våt gjær, 1 ss rårørsukker/honning og 1 ss fiberhusk blandes i 1 dl lunka vann. La stå noen minutter.

  Bland 6 dl væske av (i rekkefølge mest av nr1) / Seagut sihke liema, čáhzekefira ja eddetha nu ahte dus lea 6 dl čáhzii ná:

  1) vann/buljongkraft (3-4 dl)

  2) vannkefir eller kombucha (1-2 dl)

  3) eddik eller myse (0,5 dl)

  Blandes inn tilslutt: 1 dl Smeltet eller romtemprert smør/ghee/talg/reinfett/kokosolje / Seagut loahpas 1 dl suddaduvvon juogo vuoja, buoiddi dahje kokosoljju dáigái.

  Dette blir en liten deig, kan med fordel dobles. Bland det tørre i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Tilsett all væsken og fettet tilslutt, kjør i kjøkkenmaskina til det blir en fin jevn deig. Tilsett mer mel om den blir altfor klissete, men denne deigen er ganske grei å jobbe med uten at du må ha i mer mel. / Dát lea unna dáiggáš ja sáhtašit duppalastet. Seagut goikeávdnasiid bollui. Lasit čázi ja buoiddi loahpas ja fiero dáiggi. Lasit eanet jáfuid jus orru dárbu.
  Deigen heves i 5-6 timer, rulles til små boller og trykkes flate før de stikkes med en gaffel. Etterheves i 1-2 timer. Totalt bør deigen ha hevet i minst 7 timer. I all korn og mel er det antinæringsstoffer som brytes ned med syre, som gjør at den blir mange ganger lettfordøyelig for våre mager. / Dáigi galggašii geavvat 5-6 diimmu, dasto jorbe ja deatte duolbbasin ovdalgo ráhkadat ráiggiid gáffalin. Bija steikenpláhttii maid leat vuoidan oljjun ovddalgihtii. Geavat fas 1-2 diimmu. Unnimusat galggašii geavahit 7 diimmu, oačču roahkka guhkit geavahit maiddái. Buot gordniin ja jáfuin leat nugohčoduvvon hehtenávdnasat mat buoriduvvojit sivrrain.

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *